«

»

feb 17

Boek over de grootschippers Nauta’s van Woudsend verschenen

Lolle Piebe de Boer

Donderdagmiddag 9 februari jl. presenteerde Lolle Piebe de Boer in het Fries Scheepvaart Museum te Sneek zijn boek ‘Nauta’s van Woudsend, grootschippers van Riga tot Rome’. Het is het resultaat van tien jaar speuren in het verleden naar de geschiedenis van een ondernemende familie in de 18e eeuw, tegen de achtergrond van de grote bloei van de scheepvaart en scheepsbouw in Woudsend. Daarbij heeft De Boer veel inspiratie en hulp gehad van de heer C. de Graaff uit Sneek. Die kreeg dan ook het eerste exemplaar van het boek uitgereikt door de schrijver.

Oud-Marineman Lolle Piebe de Boer (1950) is een directe nazaat van Jelle Jurjens Nauta, Piebe Jans Sipma en Lolle Harings Nauta. Jelle Jurjens Nauta laat na zijn vaartijd de houtzaagmolen “De Jager” bouwen. Lolle Harings Nauta was de laatste Nauta-zeeman; hij blijft vanaf 1802 aan wal in Woudsend en erft o.a. de in 2011 afgebrande boerderij in Ypecolsga.

Lolle Piebe de Boer heeft met het boek, dat hij in eigen beheer uitgeeft, weer een stuk geschiedenis toegevoegd aan de boeiende periode van scheepvaart en scheepsbouw in Woudsend. Het boek is bij de schrijver te koop voor € 17,95 (excl. eventuele verzendkosten) en te bestellen via lpdeboer2@gmail.com. Voor inwoners van Woudsend en omgeving is het boek ook te koop bij de Historische Kring Woudsend.

De omslag van het boek  Cees de Graaff bekijkt het hem aangeboden eerste exemplaar  

Permanente koppeling naar dit artikel: http://historiewoudsend.nl/boek-over-de-grootschippers-nautas-van-woudsend-verschenen/