«

»

dec 16

Historische Kring op drukbezochte Weinachtsmarkt

Historische Kring Woudsend op Weinachtsmarkt

Deze keer was de Kerstmarkt of Wintermarkt omgetoverd tot een Weinachtsmarkt en ook deze keer was de Historische Kring Woudsend present op zondag 15 december in de sportzaal van het mfc.  Het was een mooie gelegenheid om het pas verworven schilderij ‘Buiig weer’ van de bekende Friese schilder Egnatius Ydema te tonen. Het schilderij geeft een beeld van Woudsend vanaf de zuidelijke kant van de Ee in het begin van de 20e eeuw. De aankoop van dit schilderij werd mogelijk gemaakt door financiële steun van de Stichting Woudsend anno 1816. Het schilderij krijgt een plaatsje in de havenzaal van mfc De Driuwpôlle.

Veel belangstelling ging uit naar de diavoorstelling. 'Buiig weer' van Egnatius Ydema
Er werden deze keer foto’s getoond van een wat jongere generatie, de kinderen van de kleuterschool It Reidhintsje in het schooljaar 1968/1969. Deze komen uit het archief van de kleuterschool dat we onlangs in ons bezit kregen.

Verder werd op 2 panelen de geschiedenis van de Woudsender brug in foto’s getoond en konden diverse publicaties gekocht worden. Het donateursbestand werd deze dag weer uitgebreid met een aantal nieuwe donateurs.

De gezellige Weinachtsmarkt werd druk bezocht met ongeveer 800 betalende bezoekers.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://historiewoudsend.nl/historische-kring-op-drukbezochte-weinachtsmarkt/