«

»

jan 15

Oud-Woudsender Broer de Wolff schrijft boek over zijn jeugdjaren in Woudsend

Op de eerste inloopmiddag in het nieuwe jaar, 5 januari, kregen we bezoek van Broer de Wolff en z’n partner Marianne Brok uit Arnhem. Broer de Wolff is een zoon van de op 11 december 2014 overleden Tjitte de Wolff, die de ouderen zich vast nog wel herinneren als de man die het ziekenfondsgeld van de ANOZ kwam ophalen. Broer de Wolff werd op 13 juli 1951 geboren en tot januari 1961 woonde het gezin van Tjitte de Wolff in ons dorp aan de Nieuwe Aanleg, wat nu Op ‘e Romte heet. Toen verhuisden ze naar St. Nicolaasga.

De reden van het bezoek aan ons was de verschijning van het boek dat Broer geschreven heeft over de tijd dat hij in Woudsend woonde. “Woudsend in mijn herinnering: één groot avontuur van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Verrassend , altijd wat te beleven.”, schrijf hij in het boek, dat hij de titel meegaf “De Wereld In, Een jongetje uit Woudsend 1951-1961”.

In een 40-tal verhaaltjes ontdekt Broer de Wolff in de tien jaren dat hij in Woudsend woonde telkens weer een groter stukje wereld. De schrijver verplaatst zich in zijn verhalen weer helemaal in dat kleine jongetje van toen op ontdekkingstocht. Voor oudere Woudsenders zijn de verhalen heel herkenbaar. Het is een lezenwaardig boek geworden, dat in eigen beheer is uitgegeven en 20 euro kost. Het boek is nu ook verkrijgbaar via de Historische Kring Woudsend.

Op de foto v.l.n.r. Marianne Bok (partner van Broer de Wolff), Sijke Fortuin, Siemon de Vries en  Broer de Wolff.

Op de foto v.l.n.r. Marianne Bok (partner van Broer de Wolff), Sijke Fortuin, Siemon de Vries en Broer de Wolff.

Broer de Wolff (links) reikt een exemplaar van het boek voor de Historische Kring uit aan Siemon de Vries.

Broer de Wolff (links) reikt een exemplaar van het boek voor de Historische Kring uit aan Siemon de Vries.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://historiewoudsend.nl/oud-woudsender-broer-de-wolff-schrijft-boek-over-zijn-jeugdjaren-in-woudsend/